Rady do kuchyně: Jak udělat řízky křehčí a kdy bude květák křupavější?
29. duben 2022
Určitě to znáte, někdy je maso na řízky vysušené, jindy se nad jejich šťavnatostí rozplýváte. Poradím, jak budou vždycky křehké a že se nemusíte bát u květáku vyřadit mouku. Náseldují i další praktické rady.
Dnes pro vás mám tyto rady a tipy českých kuchařek:
- Řízky budou křehčí, když je před obalováním potřete směsí soli, oleje a citronu a necháte půl hodiny v lednici.
- Upečené maso se bude krásně lesknout, když ho hned po vytažení z trouby potřete oslazeným mlékem s trochou bramborového škrobu.
- Brambory rychleji uvaříte, když do vody přidáte lžičku prášku do pečiva nebo jedlé sody.
- Smažený květák bude křupavější, když ho obalíte pouze ve vajíčku a strouhance. Mouku můžete bez obav vynechat.
- A ještě rozinky. Do řídkého těsta je přidávejte obalené v mouce, nebudou padat ke dnu.
Vaše Iva Hüttnerová
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka