Publikum v Pelhřimově miluje divadlo a metal, každé město potřebuje svůj vlastní kulturní mix

1. únor 2023

Nejtěžší zásah utrpěla kultura v letech 2020 a 2021, v období COVIDu. Další rok lidem trvalo, než se k ní vrátili. A i dnes se stále chovají jinak. Například lístky kupují na poslední chvíli. Stále čekají, že se něco přihodí. O nejnáročnějším období své dvacetileté kariéry i vizích do budoucna mluvil ve vysílání Českého rozhlasu Vysočina ředitel Kulturních zařízení města Pelhřimov Martin Ecler.

Martin Ecler, ředitel, Kulturní zařízení města Pelhřimov

„Je to hodně náročné, protože není kde se inspirovat, každé město funguje jinak,“ vysvětlil v Martin Ecler v rozhovoru s moderátorkou Helou Dvořákovou. „Zažili jsme koncerty, při kterých byly vyprodané haly. A když ten interpret přijel do Pelhřimova, přestože jsme opravdu dělali velkou propagaci, lidi na něj nepřišli,“ dodal šéf pelhřimovské kultury.

Pelhřimov má vlastní ochotnický soubor a ochotníci jsou i v okolních obcích. Divadlo proto diváky zajímá. „Funguje u nás metalová muzika,“ přidává další zajímavý kulturní trend Martin Ecler. Zájmy mladých diváků zjišťují pelhřimovská kulturní zařízení pomocí letáků, která jednou za dva roky rozdá ve školách.

Dobře funguje i platforma Pelhřimák. Podrobnosti o ní si poslechněte v rozhovoru.

Spustit audio

Související