První zloděj ve Ždírci byl dopaden. Díky kamerám

5. prosinec 2012
Zprávy z

Ve Ždírci nad Doubravou byl odhalen první lupič. Dvakrát se totiž ocitl před nově nainstalovanými kamerami. Přijel od Pardubic a pokračoval hlavní sledovanou křižovatku, po chvíli se objevil u mateřské školky, kde ho znovu kamery zachytily.

Policie v něm ze záznamu poznala recidivistu z Olomoucka, který byl za krádeže už několikrát ve vězení. Auto před mateřskou školkou dokonce vykradl v osm hodin ráno. Na svůj čin měl jen pár minut. „Přišla tady maminka, že má vykradené auto, zamčené a že to byla otázka asi deseti minut. Volali jsme policii, přijeli a zjistili, že to není její vina. Akorát nechala kabelku na předním sedadle,“ řekla Regionu Jiřina Novotná ze ždírecké školky.

Kamery v tuto chvíli snímají prostor kolem radnice a právě školky, velkou křižovatku s výjezdy na Pardubice, Havlíčkův Brod a Hlinsko a dál prostory kolem sběrného dvora. „Chceme sledovat i náměstí a další rušné prostory,“ plánuje nezávislý místostarosta Bohumír Nikl. Ždírec je místem, kde se střetávají tři silnice prvních tříd a zločinci tak mají hodně rychlých únikových cest.


Zvětšit mapu
autor: mik
Spustit audio