Průvod fanoušků a výkon fotbalistů přinesly pátou remízu

25. srpen 2012
Zprávy z

Fotbalisté Jihlavy mají po pátem kole v první lize na kontě pět bodů. Pátý nerozhodný výsledek si připsali v pátek, když remizovali s Olomoucí 1:1.

Stejně jako v minulých sezonách přichystal jihlavský fanklub pochod přiznivců městem. Hlavně kvůli horšímu počasí jich nebylo zrovna moc. Zhruba padesátka fanoušků hodinu před utkáním vyšla z jihlavského Masarykova náměstí směrem ke stadionu. "Očekávám letos první výhru," zněl optimistický hlas jednoho z fanoušků. Nejvíc ale zaujala malá holčička, která se na průvod s jihlavskými příznivci vydala, i když měla obvázaný kotník a ke stadionu dohopsala s malými berličkami.

Samotné utkání začali lépe hosté. V 28. minutě si hráči Sigmy v jihlavském vápně rychle předali míč, obrana FC Vysočiny stála jako sousoší a mladý útočník Martin Doležal nikým nekrytý pohodlně střílel do prázdné branky. Gólman Jihlavy Jaromír Blažek byl bezmocný. Vysočina si v druhém poločase vynutila tlak a dočkala se zaslouženého vyrovnání. V 80. minutě dal gól na 1:1 kapitán Jihlavy Stanislav Tecl. FC Vysočina tak v Gambrinus lize remizovala i v pátém utkání. Další duel ji čeká v neděli 2. září v Mladé Boleslavi.


Spustit audio