Průměrná návštěva za dvě kola je 5537 diváků. Hokejová extraligy si na nezájem nemůže stěžovat

12. září 2017
Zprávy z

Hokejová extraliga má za sebou úvodní dvě kola nového ročníku. A jak ukázal prodej vstupenek, divácký zájem je o domácí soutěž hned v úvodu velký. Asi největší očekávání panovalo v Jihlavě, kam se extraliga vrátila po dlouhých 12 letech.

„Je to pěkný. Těším mě to, jsem rád, jaký hezký hokej hrají dneska. Já jsem chodil na Holíky hned ze začátku, už prakticky chodím 55 let tady na hokej. Tehdy se hrálo techničtěji. Pěkné přihrávky, na to se byla radost podívat. Dneska je to všechno o rychlosti,“ vzpomíná jeden z jihlavských fanoušků.

Ten nemohl chybět ani při páteční premiéře Dukly v domácí extralize. Spolu s ním přišlo na jihlavský stadion přes pět tisíc diváků. Jihlava se jim odvděčila bojovným výkonem.

„Tak to byla paráda. Lidi fandili, přišli. Celé město žije hokejem. Myslím si, že je to dobře. Doufám, že takhle ve velkém počtu budou chodit dál, protože viděli, že jsme bojovali. Když se nám něco nevedlo, tak jsme bojovností a sílou body chtěli urvat. Doufám, že takhle budou chodit i nadále v hojném počtu,“ věří jihlavský útočník Anatolij Protasenya.

Dukla byla před startem sezóny pasována do role outsidera a jasného adepta na baráž. Jenže hned úvodní kola ukázala, že tým z Vysočiny nebude svou kůži prodávat zadarmo. Doma si v prodloužení poradila s Mladou Boleslaví a ve druhém kole jen těsně podlehla v O2 aréně Spartě.

Přesto asi jen zarputilý optimista by věřil, že Jihlava rozšíří počet titulů na 13. To pravděpodobnější je, že jako první z českých celků se třináctého titulu dočká brněnská Kometa, která vykročila na cestu za obhajobou dvěma výhrami.

„Jakožto hrdý fanoušek určitě věřím tomu, že Kometa by měla šanci ten titul obhájit a získat tak 13. rekordní titul. Byla by to opravdu veliká bomba. To bych šel opět velmi bujaře oslavovat,“ prozrazuje skalní fanda Komety Radek.

A takových, kteří věří v úspěch svého týmu, najdeme po celé republice opravdu hodně. Potvrzuje to i divácký zájem o první dvě kola. V průměru se totiž přišlo na zápasy podívat 5537 diváků a to je jen o šest set méně, než průměrná návštěvnost aktuálního ročníku fotbalové ligy.

Pokud udrží hokejisté nasazené tempo více než pěti gólů v průměru za zápas, divácký zájem ještě poroste.

autor: pka
Spustit audio