Provoz na dálničním přivaděči v Jihlavě se podstatně zbrzdí. Stát chce opravit most u sjezdu k obchodním domům

27. leden 2017
Zprávy z

Jihlavu v letech 2017 a 2018 čeká další velká dopravní zkouška. Ředitelství silnic a dálnic se chce pustit do oprav mostu z dálničního přivaděče do ulice Romana Havelky, tedy k obchodním domům OBI, Albert a Kaufland. Letos má být hotová polovina, příští rok druhá. Doprava bude vždy svedena na neopravovanou část.

Stát bude letos v Jihlavě opravovat část dálničního přivaděče, konkrétně most nad ulicí Romana Havelky. Denně tudy projedou tisíce automobilů, jak do krajského města, tak po obchvatu dál směrem na Znojmo a dále do Rakouska. Most je součástí silnice první třídy I/38.

„Pravou polovinu, to znamená od dálnice D1 směrem k Jihlavě, bychom chtěli provádět v letošním roce, druhou polovinu v roce příštím,“ potvrdila Českému rozhlasu Marie Tesařová z ŘSD s tím, že právě probíhá výběrové řízení na stavební firmu.

Sjezd k vodnímu ráji? Jihlava říká ano

V té souvislosti krajské město uvažuje o zřízení dalšího sjezdu z přivaděče směrem k Vodnímu ráji. Podle náměstka primátora Vratislava Výborného to bude v roce 2018. „V rámci prací ŘSD chceme rozšířit most ve směru z Jihlavy k dálnici a udělat tam sjezd do ulice Romana Havelky,“ vysvětlil náměstek.

„O nový sjezd z přivaděče usilujeme už několik let. Ve chvíli, kdy stát se rozhodl opravit most, máme příležitost na jejich práce navázat. Oslovili jsme stejného architekta, rádi bychom i stejnou stavební firmu.“

autoři: mik , Ivana Wiesnerová
Spustit audio