Pro odpad se vracíme i třikrát. Pelhřimovské popeláře trápí špatně zaparkovaná auta

31. říjen 2021 06:00

Kvůli vysypání jedné popelnice se na jedno místo musí někdy vracet i třikrát. Popeláře v Pelhřimově trápí špatně parkující řidiči.

Ačkoliv řídit popelářský vůz je snem nejednoho kluka, může to být práce spíš k zlosti. Své o tom vědí popeláři v Pelhřimově. Kvůli špatně zaparkovaným autům se jim často stává, že neprojedou některými ulicemi. Nezbývá jim potom nic jiného než se na taková místo vracet zas a znova.

Napůl na chodníku a v silnici…

„Dnes jsme se s tím setkali tady v Husově ulici. Ráno, žlutá čára u popelnice a řidič s velkým autem. Postavil to napůl na chodník a přímo před popelnice. Nevadí mu to.“ Jaroslav Šebera řídí popelářský vůz. Jeho práci často znesnadňují bezohlední řidiči, respektive parkující.

„Ty lokality jsou, vnitřní ulice. Tam projíždíte s tímhle autem, jsou tam milimetry. Musí se to hlídat. Stačí nezkušený řidič nebo někdo, kdo chvátá, tak postaví auto o deset centimetrů od obrubníku a už je z toho problém.“

Spolupráce s policií

V takových případech se popeláři do ulice vrací, někdy i vícekrát. „Někdy se musíme vrátit dvakrát i třikrát. Máme dobré vztahy s policií, s dopravním inspektorátem, tak zavoláme a hlídka přijede,“ dodal řidič.

V Pelhřimově není městská policie, která by podobné případy mohla řešit. „Některé ulice jsou bezproblémové, některé jsou problémové. Máme na mysli i průjezd vozidel záchranné služby, hasičů. Typickou ukázkou je Rosolova ulice,“ řekl místostarosta Josef Koch (KDU-ČSL). Městská policie by to podle něj nevyřešila. „To je věcí legislativy, kde se povolí parkování, jednosměrné ulice apod.“

autoři: Milan Soldán , mik
Spustit audio

Související