Prix Bohemia Radio se blíží. Co byste měli vědět, než vyrazíte na festival?

11. říjen 2021

Čtyři dny plné poslechů, debat, workshopů, koncertů a divadelních představení. To nabízí festival Prix Bohemia Radio. Co byste ale měli vědět a na co byste neměli zapomenout, než na festival vyrazíte? Odpovídáme na nejčastější otázky návštěvníků.

Chci si poslechnout díla na Prix Bohemia Radio, co mám udělat?

V prvé řadě se na webových stránkách festivalu nebo v aplikaci akreditovat. Po příjezdu na festival pak dorazte do Akreditačního centra a předložte potvrzenku s QR kódem, která vám po vyplnění formuláře dorazila na e-mail. Od nás obdržíte akreditační kartu se speciální festivalovou taškou.

Je festivalová akreditace povinná? A kolik stojí?

Akreditace je zcela zdarma a je nezbytná pro účast na festivalových posleších soutěžních děl. Festival nabízí také workshopy, debaty, koncerty i divadelní představení. Většina doprovodného programu je zcela zdarma, ale vždy si informaci ověř ve festivalovém programu.

Festivalový katalog Prix Bohemia Radio

Kde najdu Akreditační centrum?

Akreditační centrum se nachází ve 3. patře Uměleckého centra Univerzity Palackého, v takzvaném Konviktu. Najdete ho na adrese Univerzitní 3, Olomouc.

Otevírací doba Akreditačního centra:

neděle 17. října | 14:00 – 19:00
pondělí 18. října | 8:00 – 20:00
úterý 19. října | 8:00 – 20:00
středa 20. října | 8:00 – 20:00
čtvrtek 21. října | 9:00 – 16:30

Co se stane, když ztratím akreditační kartu?

Vůbec nic. Zastavte se za námi v Akreditačním centru a my připravíme novou.

Potřebuji akreditaci i na doprovodný program festivalu?

Nepotřebujete. Na některé akce je ale potřeba se včas registrovat nebo pořídit vstupenky. Podmínky vstupu najdete ve festivalovém programu.

Jaká díla si mohu poslechnout? Kde najdu podrobný program poslechového dne?

Dokumenty, dramata, reportáže a multimediální projekty, které postoupily do hlavní soutěže, najdete na webových stránkách, v aplikaci a ve festivalovém katalogu. O každém soutěžním díle se tam dozvíte základní informace. V případě dokumentů a dramat si můžete poslechnout i krátké ukázky.

Program poslechových dní s pořadím poslechů a časy debat najdete vždy na dveřích sálu, v Akreditačním centru, na webových stránkách i ve festivalové aplikaci.

Mohu do sálu vejít i po začátku poslechů?

Ano, ale buďte prosím ohleduplní k ostatním posluchačům. K příchodu a odchodu si nejlépe vyberte pauzu, kterou pravidelně zařazujeme mezi poslechy a debaty. Podrobný program poslechového dne najdete vždy na dveřích sálu, v Akreditačním centru, na webových stránkách i ve festivalové aplikaci.

Festival Prix Bohemia Radio

Mohu si vzít na festivalové poslechy vlastní jídlo a pití?

V divadelním a filmovém sále je konzumace nápojů a jídla zakázána. Občerstvit se ale můžete během pauz mezi jednotlivými soutěžními díly a debatami. Pro návštěvníky festivalu je před sály připraveno malé občerstvení, kde se můžete osvěžit vodou, čajem nebo kávou.

Platí na festivalu nějaká opatření v souvislosti s covidem-19?

Ano, na základě platných mimořádných protiepidemických opatření je nutné splnit jednu z následujících podmínek:

  • doložit negativní RT-PCR test starý nejvýše 7 dní, 
  • doložit negativní RAT antigenní test starý nejvýše 72 hodin,
  • absolvovat vlastní samotest na místě a prokázat se negativním výsledkem,
  • doložit prodělání laboratorně potvrzeného onemocnění covidem-19 v době ne delší než 180 dnů přede dnem konání akce,
  • aplikaci očkování proti covidu-19, přičemž od poslední dávky vakcíny (druhé u dvoudávkových vakcín, první u jednodávkových vakcín), musí uplynout nejméně 14 dní

Všichni posluchači musí mít také po celou dobu nasazený respirátor bez výdechového ventilu min. třídy FFP2 (KN95 / N95) či nanoroušku.

Splnění podmínek bude kontrolováno v Akreditačním centru a před vstupem do sálů.

Kde jsou nejbližší testovací místa na covid-19?

Antigenní testování nabízí například společnost Neuro-Mednet na adrese Třída Svobody 32. V Obchodním centru Šantovka, na venkovním parkovišti P6 za dětským hřištěm, pak naleznete odběrové místo, které nabízí antigenní a PCR testy.

Další možností je Fakultní nemocnice Olomouc, která taktéž poskytuje antigenní a PCR testování.

Koná se festival i na jiných místech v Olomouci?

Ústředním místem poslechů všech kategorií rozhlasové tvorby je Divadelní a Filmový sál v Uměleckém centru Univerzity Palackého, jen pár minut chůze od Horního náměstí v Olomouci. Doprovodný program festivalu se ale koná hned na několika místech v centru Olomouce, nezapomeňte si tak přesné místo ověřit ve festivalovém programu.

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková z pořadu Buchty si pozvaly Ventolina

Co nabízí mobilní aplikace Prix Bohemia Radio?

Díky aplikaci budete mít přehled o aktuálním festivalovém dění. Program, aktuality i mapu festivalu budete mít hned po ruce a ukázky soutěžních děl si poslechnete po cestě v tramvaji. To nejdůležitější vám neuteče ani díky notifikacím, prostřednictvím kterých vás upozorníme na vybrané akce.

Mobilní aplikace Prix Bohemia Radio je dostupná pro všechny mobilní telefony a tablety s operačními systémy iOS a Android, stáhnete ji v App Store nebo Google Play.

Chci se o Prix Bohemia Radio dozvědět víc, kam můžu jít?

Festivalové dění můžete sledovat na webových stránkách www.prixbohemiaradio.cz nebo ve stejnojmenné mobilní aplikaci. Se vším ti také poradíme v Akreditačním centru.

autor: nwe
Spustit audio