Přívesnický tábor v Řečici ukáže dětem krásná místa v okolí obce. Děti budou i tancovat pro rodiče

20. červenec 2022

Rodiče z Řečice na Novoměstsku mají štěstí - pár nadšených žen se rozhodlo po vzoru příměstských táborů uspořádat tábor přívesnický. 

Celý týden od rána až do odpoledne s dětmi chodí na vycházky, tvoří a připravují závěrečné vystoupení. Dětí se přihlásilo 24 a všechny se na slíbené aktivity moc těší. 

Předškoláci a školáci

Martina láká malování triček, Kryštofa také, Irena začala chodit do školy v Anglii, takže na táboře se seznámí s dalšími dětmi z Řečice, nejmenší Natálka se nejvíc těší na to, až se bude chodit. 

Přívesnický tábor v Řečici, Žďársko

Dětí je celkem 24 od předškoláků až do páté třídy. Přívesnický tábor v Řečici vymyslely a vedou Blanka Vítková, Anastasia Kalabová a Soňa Laxerová. Ta pracuje s dětmi v mateřské školce a na táboře teď tráví svoje volno. „Bály jsme se, jaká bude účast, ale to jsme nečekaly, ale je to super. Rodiče byli maximálně nadšení, doufám, že i ty děti budou spokojené,“ usmívá se Soňa. 

Mexiko 2022

Děti dostaly hned první den stejná trička s nápisem Přívesnický tábor Řečice Mexiko 2022 a vyrazily na svou první vycházku do okolí. Těch jich čeká ještě několik. „Tábor jsme pojaly tak, aby to zvládly všechny děti, a aby souvisel s místem, kde žijeme. Vezmeme je na nejvyšší vrchol z Řečice, to je Chlumek, kde skoro nikdo z dětí nebyl, a teď jsme vyrazili k Suškovu mlýnu, z toho pak byl lihovar a teď je to chalupa. Je to moc krásné místo i ke koupání v potoce,“ těší se Blanka Vítková.

Přívesnický tábor v Řečici, Žďársko

„Na závěr budeme chystat vystoupení pro rodiče, babičky a dědečky, kteří měli ten týden volno. Bude to takový dovolenkový taneček a ta písnička. Myslím, že se všichni zasmějou,“ dodává Soňa Laxerová. 

Spustit audio

Související