Princezna zakletá v čase. Filmaři dotáčí v lipnických lomech televizní pohádku

1. srpen 2019 11:00

Co všechno může zkomplikovat natáčení filmové pohádky? Třeba těhotenství princezny nebo déšť. S tím se museli popasovat v lomu nedaleko Lipnice nad Sázavou filmaři.

Natáčení pohádky, Lipnice nad Sázavou

Vzniká tam pohádka Princezna zakletá v čase, kterou diváci uvidí na televizních obrazovkách příští rok na jaře.

Oživlé skály

„Natáčíme teďka už vlastně druhým měsícem, už jsme vlastně skoro na konci. Čekají nás jenom kaskadérský věci. Zakončujeme na Vysočině, kde je vlastně jedna z nejzajímavějších lokalit, jak tomu říkáme ve filmu oživlé skály,“ pochvaluje si režisér pohádky Petr Kubík.

Těhotná princezna

Právě plánované kaskadérské scény ale poněkud zkomplikovalo jedno nečekané překvapení, se kterým přišla hlavní protagonistka na začátku natáčení. „Od začátku jsme to koncipovali jako akční pohádku, takže se tam snažíme dělat i kaskadérský věci. Sama princezna byla od začátku pro to být na rigách a tak dále. Bohužel nám otěhotněla, takže jsme spoustu věcí museli nahradit kaskadérskými věcmi, což nám přidalo natáčecí dny,“ dodal režisér.

Natáčení pohádky, Lipnice nad Sázavou

„Já jsem se dozvěděla o těhotenství dva dny před prvním natáčecím dnem, takže jsem absolvovala celou kaskadérskou přípravu, těšila jsem se na to, jako na další výzvu, ale když se člověku přihodí taková událost, není zodpovědný jen za svoje tělo, ale i za nový život,“ řekla slovenská herečka Natalia Germani, která si v pohádce vysloužila hlavní roli.

Klasická princezna

Její postava je klasická princezna, která je na začátku pyšná a postupem děje se její charakter vylepšuje. Nebezpečné scény za ní nakonec odehrála kaskadérka.

Jiní herci už ale náročné kousky zvládli sami, například Marek Lambora v roli prince. „Chytal jsem princeznu, která vlastně sjela po boku skály, pod námi bylo sedm metrů, já jsem byl zaháknutý za provaz, rozbíhal jsem se skluzem a vlastně jsem jí jakoby chytal. Tak to bylo nepříjemný, protože pod námi těch sedm metrů je a člověk neví, jestli se utrhne karabina nebo cokoliv.“

autoři: Tereza Pešoutová , mik
Spustit audio

Související