Přijdeme, až po nás nebudete nic chtít. Někteří lidé odmítají předkládat covidová potvrzení u bazénů

21. červen 2021 06:00

Kvůli povinnému předkládání testů se snížila návštěvnost třebíčského koupaliště. Někteří lidé raději oželí koupání, než aby ukázali doklad o bezinfekčnosti.

Většina venkovních koupališť na Vysočině už zahájila sezónu. Mezi posledními otevřela o víkendu Polanka v Třebíči. Pokladní se teď ale spíš než s přívaly návštěvníků, potýkají s neinformovaností lidí o aktuálních opatření a nechutí předkládat potvrzení o bezinfekčnosti.

Když budu nemocná, nikam nepůjdu

„Bydlím v paneláku a co tam chcete dělat, když je takhle krásně,“ řekla paní Růžena. S předložením dokladu o své bezinfekčnosti problém nemá, což se ale nedá říct o některých dalších návštěvnících koupaliště Polanka.

„Jsem tady naposledy a už chodit nebudu. A zavolám holkám ať se nechodí. Může jim být jedno můj zdravotní stav, když budu nemocná, nikam nepůjdu, to je snad logický,“ řekla rozladěná žena.

Oba plavecké areály v Třebíči

Koupaliště Polanka otevřelo až o předchozím víkendu. S podobným přístupem se ale personál setkává od začátku června. Podle ředitele areálu Jiřího Nováka řešili pokladní podobné problémy i v třebíčské aquaparku Laguna.

„Velká neinformovanost návštěvníků a neochota, s tím se potýkám na obou areálech. Celkově jsme se toho obávali, ta neinformovanost tady je, a i návštěvníci se potom vylévají zlost na nás, přičemž my za to nemůžeme, to není naše nařízení, my musíme dodržovat jen daná nařízení.“

Víkendovou návštěvnost si přes popsané problémy Jiří Novák chválí i přesto, že nutnost předkládání potvrzení jistý úbytek zákazníků způsobí. „Všichni říkali, tleskali, perfektní, vy máte otevřeno, nachystáno, ale my přijdeme až po nás nebudu nic chtít.“

autoři: Tereza Pešoutová , mik
Spustit audio

Související