Prezident Petr Pavel je na první návštěvě Vysočiny. Zamíří do Pelhřimova, Jihlavy a na Třebíčsko

25. květen 2023 13:50, aktualizováno

Petr Pavel si pro svoji první prezidentskou návštěvu Vysočiny vybral Pelhřimov, Jihlavu a Třebíčsko. Dnes se jeho program věnuje školství a sportu, zítra se zaměří na zemědělství.

Program návštěvy prezidenta Petra Pavla na Vysočině

Po čtyřech letech Vysočina přivítá oficiální návštěvu prezidenta republiky. Petr Pavel s manželkou Evou Pavlovou stráví v našem kraji dva dny. Je to jedna z jeho prvních návštěv tuzemských regionů od prezidentské inaugurace.

Výchozím bodem dvoudenní prezidentské návštěvy byl Pelhřimov. Petr Pavel s manželkou tam navštívili základní školu, která vzdělává děti se speciálními potřebami.

Prezidenta Petra Pavla pozval hejtman Vysočiny Vítězslav Schrek z ODS i na střelnici. Do programu návštěvy se tak dostal volnočasový areál na Českém mlýně v Jihlavě, kde vedení kraje spolu s městem nachystali letní verzi biatlonu.

Prezident Petr Pavel si při návštěvě outdoor sportoviště Český mlýn v Jihlavě vyzkoušel běh a elektronickou biatlonovou střelnici

Podle mluvčí prezidenta Markéty Řehákové tým odráží na výjezdech priority Petra Pavla. Pelhřimovská škola zastupuje vzdělávání, slovy mluvčí je příkladem úspěšné praxe v práci s dětmi, které mají nějaký stupeň mentálního postižení. V pátek na Třebíčsku se jednoznačně zaměří na zemědělství a životní prostředí.

Zemědělskou část návštěvy dělí na moderní farmu v Kožichovicích a jedno z větších zemědělských družstev.

autoři: Daniel Zach , hoch
Spustit audio

Související