Představitelé Žďáru nad Sázavou kritizují opravy silnic

24. září 2010

Krajský úřad opravuje silnice pouze tam, kde bydlí krajští radní a Žďársko zanedbává. S takto tvrdou kritikou vyšel starosta Žďáru nad Sázavou Jaromír Brychta. Krajský úřad údajně přislíbil, že ihned po dokončení oprav kritického úseku Nové Veselí - Bohdalov, se bude pokračovat na dalších místech. Podle posledních informací se ale Žďársko dočká další opravy spojnice s dálnicí nejdříve za dva roky.

"Kdyby vedení firmy Arrow nevidělo na vlastní oči, že se opravdu opravuje alespoň úsek Nové Veselí - Bohdalov, tak sem nepůjde. Jiné firmy už pohrozili, že odejdou. Přitom při vzniku Kraje Vysočina byly silnice na Žďársku dokumentačně jednoznačně nejlépe připraveny a teď se neděje nic. Kraj opravuje silnice jen tam, kam jezdí domů krajští radní," komentoval politiku oprav starosta Brychta.

Místostarostka Dagmar Zvěřinová upozorňuje na vážnost situace: "Rozhodně nejde jen o opravy pro samotný Žďár, po té silnici přece pojedou lidé také z Novoměstska a Bystřicka. Je to oblast o čtyřech desítkách tisíc lidí, ať v radě kraje sedí kdokoliv odkudkoliv, musí mít zájem na tom, aby se tu nezvyšovala nezaměstnanost."

autor: uli
Spustit audio