Před lety koupili v Přibyslavi skútr. Až teď zjistili, že běžecké stopy udělat neumí

9. únor 2017
Zprávy z

Přibyslav má problém. V radniční garáži stojí sněžný skútr, který město před lety koupilo s tím, že bude na sněhu dělat běžecké stopy. Několik let ale nebyly vhodné podmínky a tak až letos se zjistilo, že stroj je pro úpravu tratí nevhodný. Proto ho město na Havlíčkobrodsku hodlá prodat.

O koupi skútru se v Přibyslavi začalo mluvit už před deseti lety. Po vzoru Novoměstska chtěli dopřát svým občanům zážitek na kvalitně upravených běžeckých tratí. Nakonec ale koupili zařízení, které odpovídající stopu udělat neumí.

„Problém je ten, že skútr nebyl originál pro vyjíždění lyžařských stop. Na začátku jsme to nevěděli. Dalším problémem je dopravit se k místu, kde se bude stopa projíždět. Nemůže se totiž pohybovat po vlastní ose,“ přiznal místostarosta Michael Omes (KDU-ČSL).

Poplatky s pojištěním i technickou kontrolou

Přibyslavské radnici vznikly i další náklady spojené s vlastnictvím stroje. „Na začátku trvalo dva nebo tři roky, než vyjel poprvé. Mezi tím se platí pojištění, musí mít technickou kontrolu a to všechno jsou náklady,“ dodává Michael Omes.

autoři: mik , Hana Mikulincová
Spustit audio