Prázdniny v Telči jsou jako chodit do školy. Jako malí jsme tam zlobili, teď máme každý svou práci

21. červenec 2020

Legendární festival Prázdniny v Telči je od svého počátku, tedy všech 38 ročníků, spjatý s Milanem Medvědem Kolářem a jeho rodinou.

Milan Kolář má tři syny a každým má dnes na festivalu svou práci. „Nejstarší Matěj je grafik, prostřední Ondra je IT a webdesignér a já jsem skrz focení, komunikaci s médii a produkci,“ řekl v Dobrém dopoledni nejmladší z rodu Kolářů Vojta Kolář.

„Prázdniny v Telči, to je jako chodit do školy. Vždycky jsme tam na tři týdny odjeli, někdy i déle. Jako malí jsme tam zlobili, teď máme každý svou práci.“

Počasí

Prázdniny v Telči se z velké části odehrávají venku. „V pátek začínáme, přijede Cirk La Putyka, mají představení, se kterým objíždějí štace. Jejich akrobacie je do výšky devět metrů, to znamená postavit nad ně střechu dost dobře nelze. Mám tým lidí, se kterými pracujeme na počasí. Když oni intenzívně myslí na to, že bude hezky, tak bude hezky,“ smál se Ondra Kolář.

Prázdniny v Telči 2020

Festival, byť si pořadatelé z logiky věci nepřejí, ovlivní i letošní mimořádná situace. „Fanoušci nás ale drží, říkají: nebojte se, držte to. Chceme lidem přinést dobrou náladu, rozhánět ty chmury.“

Celý rozhovor si poslechněte v přiloženém audiu.

Spustit audio