PORADNA: Třítýdenní dětské tábory jsou dnes spíše výjimkou

12. březen 2019

Ještě než v kalendáři začne jaro, měli by se rodiče poohlédnut po letním táboře pro své děti. Už v těchto dnech jsou některé nejvíc žádané obsazené.

Kde a jak vybírat, přišel říct Jan Burda, předseda Rady dětí a mládeže Kraje Vysočina.

„Témata celotáborových her se vždycky točí kolem populárních věcí, které zajímají děti. Takže teď hodně frčí fantasy témata, trochu méně je westernu a indiánů. Pořád ještě například frčí Harry Potter,“ popisuje současné aktivity na dětských táborech Jan Burda.

Tábory jsou dnes obvykle dvou týdenní. Menší děti nebo ty, které jedou poprvé, jezdí většinou na týdenní pobyty. Naopak tábory na tři týdny, jak je známe z dřívějších dob, jsou dnes vzhledem k finanční náročnosti spíše výjimkou.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.