PORADNA: Seniorům se v Chorvatsku bude nejvíc líbit mimo hlavní sezónu

19. červen 2018

Kam v Chorvatsku zamířit za krásami přírody a kam se vydat s malými dětmi, přišla poradit Jindra Šnoblová z cestovní kanceláře Tipa Tour. Rozhlasovou poradnu vysíláme každý všední den o půl desáté.

Pejskaři mohou vyrazit na sever Chorvatska. Poloostrov Istrie nabízí poblíž komplexu Polynesia pláž, kde můžete mít i psy. Víc na jih v Poreči se budou dobře cítit lidé vyhledávající sportovní aktivity. Jsou tam například tenisové kurty, ale také nové aquaparky. V této oblasti najdete i pěkné cyklostezky.

Makarska stále vede

„Velice mám ráda Makarskou reviéru, Brelu, Podgoru, kde jsou krásné oblázkové pláže. Je tam volný vstup, trochu písek a na plážích jsou borovice, takže nepotřebujete žádný slunečník. Ležíte pod borovicemi, ve stínu, užíváte si zdravého sluníčka, mořského vzduchu a silic z borovic,“ popisuje Jindra Šnoblová.

V Chorvatsku je o něco dráž, než u nás

Ceny potravin jsou v Chorvatsku o něco vyšší. Ale u nás jdou ceny nahoru rychleji, takže jsou některé potraviny stejně drahé. Týká se to například ovoce nebo zeleniny. „Zmrzlina stojí 7 až 8 kun, pivo od 12 do 14 kun. Častěji jsou v restauracích obědová menu. Dají se pořídit od 40 do 60 kun,“ říká host.

Senioři si dovolenou užijí nejvíc mimo sezónu

Až na pár výjimek nejsou v Chorvatsku hotely nebo letoviska určená vyloženě seniorům. Ale co určitě lze doporučit je dovolená mimo hlavní sezónu, tedy v červnu a září. „Sluníčko je zdravé, voda je teplá, na plážích není tolik lidí. Myslím si, že toto je pro seniory mnohem lepší,“ vysvětluje Jindra Šnoblová.

Spustit audio