Pomozte najít vánoční strom na Staroměstské náměstí

20. červenec 2018

Léto je v plném proudu, Praha už však hledá vánoční strom na Staroměstské náměstí. Zapojit se můžete i vy. Stačí, když se budete při procházce přírodou rozhlížet kolem sebe. A pokud se vám zalíbí nějaký jehličan, vyfoťte ho a pošlete organizátorům. Když váš tip zvítězí, finanční odměna vás nemine.

Soutěž Hledá se strom se koná už po osmé. „Budeme rádi, když nám lidé opět pomohou, věřím, že společně najdeme ten nejkrásnější jehličnan pro advent 2018,“ říká Petr Hozák, provozní ředitel společnosti Taiko. Ten, kdo vítězný strom nabídne nebo dá na něj tip, získá podle pravidel soutěže deset tisíc korun. Návrhy můžete posílat až do 15. září. Výsledky organizátor vyhlásí 1. listopadu.

Pravidla soutěže

Strom se může nacházet na veřejném i soukromém pozemku. Je však potřeba, aby byl dobře dostupný pro těžkou techniku, protože se nesmí při kácení poškodit. Blízko něj se musí dostat jeřáb a tahač s návěsem. Ideálním jehličan by měl být smrk ztepilý. Musí mít rovnoměrné zavětvení, pravidelný kmen a vysoký má být zhruba 23 až 25 metrů. Následně bude upravený na bezpečnou výšku 22 metrů. Tipy posílejte na www.trhypraha.cz/vanocni-strom

autor: jp
Spustit audio