Policisté varují před zloději a svátečními řidiči

29. říjen 2011
Zprávy z

Policisté z Vysočiny varují před zloději na hřbitovech. Ti obchází o tomto dušičkovém víkendu auta a kradou z nich vše, co jim přijde pod ruku.

Opatrnosti není nikdy nazbyt. A o tomto - dušičkovém - víkendu to platí dvojnásob. Na silnice Vysočiny totiž vyrážejí takzvaní sváteční řidiči a na hřbitovech a v jejich okolí řádí zloději. Policisté jsou proto ve střehu. "Šoféři by v těchto dnech měli být obzvláště opatrní a ostražití. Nejenže na silnicích budou potkávat spoustu řidičů, kteří za volant usedli po dlouhé době, ale také hodně chodců. Ti jsou v tomto sychravém počasí, kdy jsou časté mlhy, špatně vidět," upozornil policista Tomáš Procházka.
Kromě komplikací na silnicích očekávají policisté problémy také na hřbitovech a v jejich okolí, které v těchto dnech přitahují zloději. "Ti berou, co jim přijde pod ruku. Dokáží využít chvilkové nepozornosti lidí a od hrobu, který lidé upravují, jim berou kabelky i odložené oblečení. Z aut se pak ztrácí mobily nebo tašky s doklady," varovala policistka Jana Kroutilová.

autor: Lucie Maxová
Spustit audio