Policisté u Jihlavy zachránili život mladému muži. Vdechoval výfukové plyny osobního auta

5. červen 2018 15:10

Policisté obvodního oddělení Jihlava zachránili život sebevrahovi. Muž (34) byl v obci u Jihlavy zamčený v garáži. Seděl v autě a přes hadici od vysavače dýchal výfukové plyny. Díky včasnému oznámení a rychlému zásahu policie a veřejnosti se podařilo muže zachránit. Sanitka ho odvezla do jihlavské nemocnice.

Událost se stala v úterý ráno před šestou hodinou. Policii kontaktovala žena s obavou, že se v uzamčené garáži něco děje. „Žena slyšela z garáže zvuk nastartovaného automobilu, na bouchání nikdo nereagoval a vznikla tak obava, zda se uvnitř nenachází někdo, kdo potřebuje pomoc,“ řekla mluvčí policie Jana Kroutilová.

„Vzhledem k tomu, že vzniklo podezření, že je v garáži člověk, jehož život může být ohrožen, policisté po příjezdu vypáčili uzamčená dvoukřídlá vrata garáže pomocí teleskopického obušku. Uvnitř stálo nastartované vozidlo Opel, které mělo z výfuku do zadního okénka zavedenou hadici od vysavače. Policista s policistkou neváhali a okamžitě zasáhli. Otevřeli dveře automobilu a vypnuli motor vozidla. V automobilu ležel na sedačkách muž. Policista ve spolupráci s občanem, který byl v té době náhodou u jiné z garáží, vynesli muže z vozidla do prostoru před garážemi. Oba policisté začali okamžitě s poskytováním pomoci muži, který s nimi začal komunikovat.“

Na místo přijela záchranka a muže odvezla do nemocnice.

„Chtěl bych ocenit rychlý a profesionální zásah obou policistů, který vedl k záchraně lidského života,“ dodal vedoucí územního odboru policie v Jihlavě Petr Petr s tím, že ocenění si zaslouží i žena, která duchapřítomně zavolala pomoc.

autor: mik
Spustit audio