Policie v noci zavře D1. Mezi Humpolcem a Loktem budou silničáři bourat mosty

12. květen 2018 13:05

V sobotu 12. května v 19:00 hodin policie uzavře dálnici D1 z Humpolce do Lokte. Ve směru na Brno to bude úsek mezi 66. a 90 kilometrem, v opačném směru pak mezi kilometrem 75 (Hořice) a 90. Omezení má trvat do nedělní deváté hodiny. Důvodem je bourání dvou mostů.

Na dálnici D1 na Vysočině čeká ze soboty na neděli na řidiče omezení. Mezi Humpolcem a Loktem budou dělníci bourat dva nadjezdy. „Ve směru na Brno se bude jednat o úsek mezi exitem 66 Loket a exitem 90 Humpolec. Ve směru na Prahu se jedná o úsek mezi exitem 90 Humpolec a exitem 75 Hořice,“ řekla mluvčí policie Stanislava Miláčková.

Vozidla do 12 tun (osobní auta) směřující na Brno budou odkláněna z dálnice D1 na exitu 66 Loket a budou pokračovat po silnici II/150 (Loket, Křivsoudov, Čechtice), poté po silnici II/112 (Čechtice, Košetice, Křelovice) a dále po silnici II/129 (Křelovice, Želiv, Humpolec). Na dálnici vozidla jedoucí ve směru na Brno najedou zpět na exitu 90 Humpolec.

Vozidla do 12 tun (osobní auta) směřující na Prahu budou odkláněna z dálnice D1 na exitu 90 Humpolec a budou pokračovat po silnici I/34 (Humpolec), dále po místní komunikaci v ulici Zahradní (Humpolec), silnici III/12935 (Jiřice), silnici II/130 (Koberovice, Hojanovice) a dále po silnici II/150 (Hněvkovice, Loket). Na dálnici najedou vozidla jedoucí ve směru na Prahu na exitu 66 Loket. 

Vozidla nad 12 t (obousměrně) budou odkláněna a zpět na dálnici najíždět na exitu 21 Mirošovice a exitu 90 Humpolec. Objízdná trasa vede po silnici I/3 (Olbramovice, Miličín) - dálnici D3 – silnici I/19 (Chýnov, Dolní Hořice, Obrataň, Kámen, Čížkov, Pelhřimov).

Na bezpečnost provozu bude dohlížet větší množství policistů z Vysočiny a také Středočeského kraje. „V souvislosti s uzavírkou dálnice D1 apelujeme na řidiče, aby dbali pokynů policistů, aby se řídili dopravním značením a po objízdných trasách jezdili opatrně a chovali se ohleduplně, aby nedošlo k žádným mimořádným událostem nebo dopravním nehodám,“ dodala mluvčí.

autor: mik
Spustit audio