Podnikatelé znovu dostávají výzvu k platbě od patrně pochybné společnosti

11. prosinec 2012
Zprávy z

Společnost Český telefonní seznam znovu rozesílá podnikatelům výzvy k platbě. Chce necelé tři tisíce korun za zveřejnění kontaktů na internetu. S firmou ale není možné komunikovat, navíc sídlí v Třebíči v prázdném domě.

A není tam sama. „Na štítku je tu celkem asi deset firem. Uvnitř jsou ale okna zakrytá plachtami, takže na žádnou z firem se tu fyzicky nedovoláte,“ hlásil z místa redaktor Michal Malý.

V sousedství žijící starší paní Jaroslava má s podnikateli své zkušenosti. „Akorát tam chodí lidé, že jim dluží peníze,“ řekla Regionu Jaroslava. Komunikovat nelze ani přes telefonní linku. Číslo na výzvě – patrně do Brna – jen zvoní.

Firma svůj seznam na internetu má

Český telefonní seznam má své stránky, obsahují několik stovek zaregistrovaných subjektů. V záhlaví se dokonce chlubí, že patří k síti největších vyhledávačů v Evropě. Nejpoužívanější google uvedené firmy s odkazem na tento seznam ale nezveřejní.

Výzvu k platbě necelých třech tisíc korun dostal také spolumajitel zverimexu v Humpolci Martin Čech. Ani on neuzavřel s firmou žádnou smlouvu. „Smlouvu s nimi žádnou uzavřenou nemám, přestože oni tady píší, že to je za období dle smlouvy. Já už jsem se s tím kdysi setkal, nikdo se tím nezabýval, firma funguje dál a rýžuje z lidí peníze,“ řekl Martin Čech.


Zvětšit mapu
autor: mik
Spustit audio