Pelhřimov čekají dopravní komplikace kvůli výměně semaforů

9. prosinec 2019 05:00

Řidiči v Pelhřimově musejí v tomto týdnu - od úterý počítat s dopravními komplikacemi. Město bude měnit semafory tak, aby fungovala takzvaná zelená vlna.

Chce tím zlepšit průjezdnost města. Do semaforů investuje asi 1,5 milionu korun, řekl starosta Ladislav Med (ODS). Policie je podle její mluvčí Dany Čírtkové připravená provoz na křižovatkách řídit.

Průtahy městem

Kompletní rekonstrukce semaforů se dotkne provozu na průtahu městem na silnici I/34 vedoucí k dálnici D1, i na silnicích I/19 a II/602 ve směru na Tábor a Jihlavu.

„Ve špičkách, ať už ráno nebo odpoledne, když přejíždějí lidé z průmyslové zóny na sídliště, tak se tam doprava hromadí, očekáváme, že pak bude město daleko lépe průjezdné. Jsou to ty největší křižovatky,“ řekl Med.

Policie

Policie bude dopravu monitorovat a bude se snažit ji regulovat. Zároveň žádá zejména místní, aby, pokud to nebude nezbytně nutné, cesty autem po městě omezili. „V souvislosti s rekonstrukcí semaforů lze předpokládat, že se situace v počtu a době trvání dopravních problémů ještě zhorší, a to bez ohledu na snahu křižovatky řídit fyzicky,“ řekla Čírtková.

Rekonstrukce semaforu začne v úterý na křižovatkách Nádražní ulice s ulicemi Pod Náspem, Křemešnickou a Průběžnou. Naváže na ni 12. prosince rekonstrukce semaforů na vytížené křižovatce ulic Průběžná, Humpolecká, Slovanského Bratrství a Václava Petrů. Pracovat se bude zároveň i na křižovatce před Karlovým náměstím. Hotovo má být v pátek 13. prosince.

zdroj: ČTK
Spustit audio