Patrik Rozehnal: Jitka Němcová mi po prvním odvysílání Humoriády dala pusu

10. leden 2020

Patrik Rozehnal moderuje několik úspěšných pořadů, které posluchači znají z vysílání Českého rozhlasu. Patří mezi ně například Pochoutkový rok nebo Humoriáda. Za posluchači, kteří do Pochoutkového roku posílají recepty, cestuje po celé naší republice. Sám rád a velmi dobře vaří, i když by měl být vlastně architektem. Vystudoval totiž ČVUT a může provádět i odhady nemovitostí.

Pochoutkový rok je soutěžní pořad, do kterého posluchači posílají své oblíbené recepty. Z těch potom odborná porota ve složení Naďa Konvalinková, Jaroslav Sapík a Pavel Pospíšil vybírají ty nejlepší: „Mě potom vyšlou, abych vybrané recepty u našich posluchačů natočil přímo u nich doma v kuchyni,“ vysvětluje Patrik, který také všechny soutěžní recepty ochutnal. Dokonce si stále pamatuje i autory receptů. Xaver ho hned vyzkoušel, kdo ten či onen recept uvařil a Patrik se nespletl ani jednou.

Vítězové a odborná porota Pochoutkového roku na sladko

Pochoutkový rok má za sebou již tři ročníky a právě byl vyhlášen další: „Nebojte se a posílejte nám své recepty, třeba na krajové speciality. Určitě máte doma nějaké oblíbené. I zdánlivě obyčejné jídlo se dělá v každé rodině jinak, a právě ten váš recept může naši porotu ohromit,“ apeluje Patrik. Porota při hodnocení totiž upřednostňuje recepty, které se vaří bez náhražek. „Na konci ledna už budeme vybírat první letošní soutěžní, tak neváhejte a pošlete nám ten váš. Hrajeme o ceny v hodnotě sto tisíc korun ve formě kuchyňských spotřebičů, ale především hrajeme o přátelství s posluchači, usmívá se Patrik.

Pochoutkový rok má i svoji unikátní kuchařku, která představuje sto dvacet receptů z předchozích tří ročníků a recepty porotců. Obsahuje recepty na sladká i slaná jídla a je bohatě ilustrována fotografiemi. Pokud by si knihu chtěl ještě někdo objednat, tak může na adresách: www.pochoutkovyrok.cz nebo na www.radioteka.cz případně na telefonním čísle 724 819 319.

Humoriáda

Do pořadu Humoriáda, který se vysílá každý všední den od pondělí do pátku, zve Patrik populární osobnosti, kterým nechybí smysl pro humor: „Skladba hostů je předem dána, občas někoho přibereme, v tomto týdnu to byl například Otakar Brousek. Mezi další patří Naďa Konvalinková, kterou znám celou řadu let i z jiných pořadů nebo Jitka Němcová, která mi po prvním odvysílání dala pusu. Měla takovou radost, že byl o pořad velký zájem. Vůbec prvním hostem Humoriády byl Jan Přeučil. A nejstarším je legendární Gustav Oplustil, bude mu devadesát čtyři let a je neuvěřitelný, dokonce se stále věnuje dramaturgii,“ přibližuje Patrik.

Humoriáda ale není jenom o hostech, jsou to především posluchači, kteří si vybírají scénky: „Scének je dost, musíme jich mít připravených tak deset na den. Databáze sice není bezedná, ale základem je, že když humor znáte, tak se o to víc bavíte. A nevadí, když se scénky časem ve vysílání otočí,“ doplňuje moderátor.

K Humoriádě vyšel i stolní kalendář na letošní rok. Je už sice vyprodaný, ale posluchači o něj mohou ještě soutěžit.

Humoriáda na cestách

Humoriáda na cestách v Olomouci. Patrik Rozehnal, Tomáš Töpfer, Ladislav Županič, Jiří Krampol

Humoriáda v loňském roce vyjela poprvé mimo rozhlasovou budovu a naplnila sály po celé republice, všude bylo vyprodáno: „Rozhodli jsme se, že pojedeme přímo za posluchači. Bereme s sebou scénu a vytváříme pro účinkující jakýsi obývací prostor. Jezdíme ve složení: trojice humoriádníků, jeden zpěvák a já. V minulém roce s námi vystupovali například Uršula Kluková, Ondřej Kepka, Tomáš Töpfer, Jiří Krampol, Josef Dvořák a další. Mám radost, že jsme měli velký ohlas. Všude diváci čekali i na autogramiádu, která probíhala po skončení pořadu. Myslím, že lidem estrády a dobrý humor chybí. V letošním roce s Humoriádou na cestách proto opět vyjedeme, další místa navštívíme v květnu a v červnu.

Kromě vaření Patrik Rozehnal rád fotografuje a podle přátel prý má cit pro kompozici. Přátelům také rád plní jejich sny, což podědil po své prababičce. Když slyší, že mají něco rádi, tak je chce překvapit a udělat jim radost. V záznamu pořadu také uslyšíte, komu Patrik nedávno velký sen splnil.

Spustit audio