Páteční Noční linka: Jednat s odvahou, ale i rozvahou

15. listopad 2019

Kdy naposledy jste potřebovali pořádný kus odvahy? V jakém případě je odvaha pomocníkem a v jakém už přítěží? Co považujete za odvážné a co je podle vás už zbytečný risk? Vzpomenete si na nějaký odvážný čin druhých? Co vám zůstalo nesmazatelně uložené v paměti? K čemu se už dlouho přemlouváte, na co nedokážete najít odvahu?

Už za pár dní si připomeneme třicet let od sametové revoluce, při té příležitosti si přečteme a poslechneme nejeden příběh odvážného studenta té doby. Jako o odvážné se mluví také o šestnáctileté švédské aktivistce Gretě Thunbergové, která bojuje za ochranu klimatu.

Odvaha se nedá upřít ani učitelce mateřské školy z Olomoucka, která chránila děti vlastním tělem před nárazem auta. Ale odvážné činy nemusí být jen velkými skutky, o kterých se píše, mluví a za něž lidé dostávají ocenění.

autor: Romana Lehmannová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.