Páteční Noční linka: Hudba nám rozdává radost a pomáhá nám

5. říjen 2018

Jak vás ovlivnila v životě hudba a kdy vám nejvíc pomohla? Na jakém hudebním žánru jste vyrůstali a co posloucháte teď?  Řekli byste o sobě, že jste hudebně nadaní? Pokud ano, v čem vynikáte - je to skládání hudby nebo zpívání? Máte absolutní hudební sluch nebo hluch? Jaký vliv má hudba na vaši psychiku? Posloucháte různé žánry podle nálady?

Hudba je jedním z nejkrásnějších darů a uměním. Noty oživují slova. Je nejlepší útěchou pro zarmoucené lidi, upokojí srdce,občerství nás a osvěží. Pojďte oživit slova právě v dnešní Noční lince, povídáním o hudbě a vašich hudebních láskách. Karel Sladký se těší na vaše příběhy,které budou vyznáním hudbě. A tak jak se vyvíjíme, zrajeme, přicházíme na chuť i tomu, co bychom třeba před deseti lety zatracovali a vůbec neposlouchali - jazz,swing,vážná hudba apod...

Třeba i proto, že to bylo pro náš poslech kdysi těžké a nepochopitelné. Možná je to i o pohodě, chceme více klidu a některá hudba vyžaduje i soustředění. Znáte někoho, kdo hudbu skládá a nebo to jste právě vy? Jaká píseň je tou Vaší životní, protože s ní máte spojený nějaký moc hezký zážitek?

Na vaše vyprávění se těší moderátor Noční linky Karel Sladký. Můžete mu k tématu už teď napsat přes tuto internetovou stránku nebo mu zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na telefonní číslo 731 800 900.

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.