Opilá žena srazila v Jihlavě šestnáctiletou dívku. Ta skončila v nemocnici

1. prosinec 2017
Zprávy z

U autobusového nádraží v Jihlavě se ve čtvrtek v podvečer stala vážná dopravní nehoda. Řidička (49) osobního auta srazila na přechodu pro chodce šestnáctiletou dívku a potom ještě narazila do osobního auta. Policisté na místě zjistili, že je opilá, v dechu měla při prvním měření 3,71 promile.

Nehoda se stala na ulici Fritzova v blízkosti autobusového nádraží.

„Devětačtyřicetiletá řidička osobního vozidla Peugeot 306 projížděla po ulici Fritzova a jela ve směru od ulice Havlíčkova k ulici Jiráskova. Při jízdě se ale plně nevěnovala řízení a přehlédla chodkyni, která přecházela po vyznačeném přechodu pro chodce. Po střetu s šestnáctiletou chodkyní řidička pokračovala dál v jízdě a narazila do osobního vozidla Peugeot 206, které jelo před ní,“ popsala mluvčí policie Dana Čírtková.

Sražená dívka (16) utrpěla zranění, se kterým ji záchranáři odvezli do nemocnice.

Nehoda, Jihlava

„Další účastníci dopravní nehody žádné zranění neutrpěli. Policisté provedli u řidičky osobního vozidla dechovou zkoušku, jejíž výsledek byl pozitivní – 3,71 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledek měly také opakované dechové zkoušky – 3,61 a 3, 52 promile alkoholu v dechu,“ dodala mluvčí.

Policisté opilé ženě na místě odebrali řidičský průkaz a budou ji trestně stíhat.

autor: mik
Spustit audio