Opilá žena na Pelhřimovsku zranila při nehodě sebe, spolujezdkyni i pětileté dítě

24. srpen 2015
Zprávy z

Kuriózní nehoda se stala v noci na neděli u Rynárce na Pelhřimovsku. Dvě ženy cestovaly dvoumístným automobilem Škoda Pick-up a vezly také pětiletého chlapce. Po nárazu do stromu došlo ke zranění všech tří osob. Spolujezdkyně z místa utekla. Přivolaná hlídka policie zjistila, že jsou obě ženy opilé. Případem se bude zabývat i orgán ochrany dětí.

První z přestupků je samotný automobil – ve dvoumístném voze mohou cestovat dva lidé. Ženy měly dítě na klíně. „Jedna z cestujících po nehodě místa utekla, proto po prvotním průzkumu v okolí byl na místo k jejímu vypátrání vyslán policejní psovod. Ten ženu vypátral zhruba 600 metrů od místa, kde se nehoda stala. V doprovodu policistů se žena vrátila k místu nehody,“ řekla Českému rozhlasu mluvčí policie Dana Čírtková.

Řidička nadýchala 2,21 promile, její spolujezdkyně 1,1 promile. „Policisté v příslušných systémech zjistili, že žena má v současné době platnou blokaci řidičského oprávnění, takže ani střízlivá by neměla za volantem co dělat,“ dodala mluvčí.

Vzhledem k okolnostem nehody se událostí bude zabývat také orgán ochrany dětí – sociální odbor radnice v Pelhřimově. Řidička bude navíc s velkou pravděpodobností obviněna z trestného činu.

autor: mik
Spustit audio