Opadávající kachlíky nahradí nerez. V Havlíčkově Brodě opravují koupaliště

8. květen 2018 06:00

V Havlíčkově Brodě opravují venkovní koupaliště. Vnitřní část bazénů bude tvořit nerezový plech. Nahradí dlaždice, které opadávaly. Každoročně, vždy na jaře, město investovalo stovky tisíc do oprav. Otevřeno pro návštěvníky bude patrně v červnu.

Na městském koupališti v Havlíčkově Brodě budou mít bazény po dokončení rekonstrukce vnitřní část z nerezového plechu. K akci s náklady kolem 40 milionů korun město přistoupilo kvůli problémům s opadávajícími kachlíkovými obklady.

„Práce jdou zatím dle harmonogramu,“ řekla mluvčí radnice Alena Doležalová.

U plaveckého bazénu už byla nerezová výstelka dokončena, nyní ji pracovníci pokládají v dětském a relaxačním bazénu. Na koupališti přibydou i nové prvky pro děti. Se zprovozněním areálu město počítá v červnu.

Statisícové náklady

Náklady na pravidelné opravy koupaliště po zimě se v minulých letech postupně zvyšovaly, přispěly k tomu i potíže se spodní vodou. Nejdřív za ně město platilo kolem 300 tisíc, v posledních letech i přes půl milionu korun.

Předloni muselo být koupaliště kvůli špatnému stavu předčasně uzavřeno. Nerezový vnitřek bazénů by měl bez problémů sloužit několik desítek let.

zdroj: ČTK
Spustit audio