Okříšky na Třebíčsku modernizují za devět milionů hřiště

16. září 2018 05:50

Okříšky na Třebíčsku rekonstruují budovu školní tělocvičny za více než pět milionů korun. Nejpozději v říjnu dokončí také rozsáhlou opravu původně sokolského hřiště, které získaly před třemi lety.

Díky asi devítimilionové investici budou mít hřiště s asfaltovým povrchem, které bude v zimě možné upravovat na ledovou plochu, atletický ovál i hřiště s umělým trávníkem. Médiím to řekl starosta městyse Zdeněk Ryšavý. Do stavby nové tělocvičny investovala na Třebíčsku i Náměšť nad Oslavou.

Tělocvična v Okříškách dostala během letních prázdnin například nová okna. „Teď už je v provozu, děti v ní cvičí, ale ještě se dokončuje zateplení,“ řekl Ryšavý. Hřiště za sokolovnou mělo být původně dokončeno už v září. Práce se ale kvůli omezené kapacitě stavební firmy asi o měsíc prodlouží. „Příští týden se bude asfaltovat hlavní hřiště,“ řekl Ryšavý.

Sportoviště bude veřejně přístupné, ale budou ho využívat i školní děti.

Okříšky s asi 2000 obyvateli už jedno víceúčelové hřiště vybudovaly před asi šesti lety. Podle starosty mu ale chybí atletický ovál. Na rekonstrukci tělocvičny i hřiště získal městys dotace přes sedm milionů.

Náměšť nad Oslavou

Jen na vlastní rozpočet se musela spolehnout Náměšť nad Oslavou, která novou tělocvičnu začala stavět v dubnu 2017. Zaplatila za ni asi 14 milionů korun. Od začátku školního roku ji využívají žáci ZŠ Komenského, odpoledne je vyhrazena pro místní sportovní kluby. V bývalé tělocvičně ZŠ Komenského v současné době vzniká taneční sál pro základní uměleckou školu, řekl Petr Kafka z náměšťského městského úřadu. Město do stavebních úprav investovalo asi 450.000 korun.

zdroj: ČTK
Spustit audio