Od tradičního pálení vatry až po miss čarodějnice. Vysočina slaví Filipojakubskou noc

30. duben 2019 13:00

Poslední dubnový den patří tradici pálení čarodějnic. Vysočina nezůstává pozadu, pálí se ve velkých městech i těch nejmenších vesničkách.

Kupříkladu ve Žďáře nad Sázavou, v části Libuším, začíná program v 17:30 hodin. Kromě obligátního zapálení čarodějnické vatry tam opravdu budou vybírat i nejkrásnější babu Jagu.

Polná

Originálně se bude slavit také v Polné na Jihlavsku. Ve 20:15 hodin na cestu městem vyrazí lampionový průvod. Program ale začne na letní scéně zámku už o dvě hodiny dříve, tedy v šest hodin čarodějnými kejklemi pro děti.

Kamenice nad Lipou, Počátky, Ždírec nad Doubravou

Tradiční pálení vatry s bohatým doprovodným programem slibují třeba v Kamenici nad Lipou. Začátek akce je naplánovaný v 19:45 v hasičárně, poté se účastníci hromadně přemístí na místní koupaliště, kde čeká i ohňostroj.

Slavit se bude i v Počátkách na Pelhřimovsku u hasičské zbrojnice. Pořadatelé lákají kromě živé hudby také na maso na grilu, špekáčky, limonádu nebo kořalku. V případě příznivého počasí pak i na pěnu pro děti, přitom je rodičům doporučeno vzít jim s sebou náhradní oblečení. Masky tu jsou vítány už od sedmnácti hodin.

Ve Ždírci nad Doubravou na Havlíčkobrodsku začíná program v 17:00 hodin.

autoři: Dušan Vrbecký , mik
Spustit audio

Související