OBRAZEM: U Myslibořic na Třebíčsku shořela část obilného pole. Vedlejší les hasiči uchránili

18. červenec 2017
Zprávy z

OBSAHUJE VIDEO/FOTO! U Myslibořic na Třebíčsku shořela část obilného pole. Plameny se začaly šířit pravděpodobně od kombajnu, podle zemědělců je způsobil kámen v liště sklízecího stroje. Hasiči dostali oheň pod kontrolu, i přesto shořelo asi pět hektarů. Rychlým zásahem se podařilo uchránit vedlejší les.

V Myslibořicích, jihovýchodně od Třebíče, mezi Jaroměřicemi a Hrotovicemi, v úterý odpoledne hořelo velké pole s obilím. „Shořelo tady asi pět hektarů pole dvou majitelů. Škodu společně odhadli na 200 tisíc korun. Za vše může kámen v liště kombajnu,“ referoval po 15. hodině z místa redaktor Michal Malý.

Hasiči s pomocí traktorů, které hořící místo oboraly, dostali plameny pod kontrolu a zabránili jejich dalšímu šíření. „Oba zemědělci se shodli, že je největší štěstí, že se plameny nedostaly dál do lesa. Vše je tu prý vyschlé na troud, několik týdnů nepršelo,“ dodal reportér.

„Hasiči tady jezdí kolem lesa, zkrápějí to okolí. Zemědělci se snaží pole rychle rozorat, aby doutnající strniště rychle udusili.“

autoři: mik , Michal Malý
Spustit audio