Oba barážové zápasy rozhodovaly samostatné nájezdy, radují se Jihlava a Karlovy Vary

16. duben 2018 05:00

Oba nedělní zápasy baráže o hokejovou extraligu musely rozhodnout samostatné nájezdy. Jihlava na domácím ledě porazila Litvínov 2:1, Karlovy Vary stejným výsledkem uspěly na ledě Kladna. Tři kola před koncem vedou barážovou tabulku Karlovy Vary, poslední zůstává Litvínov.

Rytíři Kladno – HC Energie Karlovy Vary 1:2 po samostatných nájezdech

 

Kladno mělo hned na začátku dvě zajímavé šance, ale Karlovy Vary se v obou případech dokázaly ubránit. Pak měli dobrou příležitost i hosté, ale Rytíře zachránila tyč. Ještě do poloviny třetiny měl dvě šance domácí Kubík, ale ani on se neprosadil.

 

Podobný obrázek pokračoval i do přestávky a pak i ve druhé a třetí třetině. Oba týmu měly šance, ale diváci na gól stále čekali. Až v 55. minutě vstřelil první gól zápasu tečující Tomáš Redlich. Už se zdálo, že Kladno nejtěsnější náskok uhájí, jenže šestnáct vteřin před koncem základní hrací doby poslal utkání do prodloužení Ondřej Beránek.

 

V pětiminutovém prodloužení branka nepadla, a tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. V nich byly úspěšnější Karlovy Vary, rozhodující nájezd proměnil Václav Skuhravý.

 

HC Dukla Jihlava – HC VERVA Litvínov 2:1 po samostatných nájezdech

 

Ani ve druhém barážovém utkání základní hrací doba k určení vítěze nestačila. Od začátku se hrál poměrně atraktivní hokej před slušnou diváckou kulisou, ale gól přišel až ve 29. minutě, kdy litvínovský Jurak Mikuš překonal jihlavského brankáře střelou mezi betony. Domácí ale srovnali ještě během druhé třetiny zásluhou Matěje Stříteského, který napálil puk do branky po Kajínkově přihrávce.

 

Pak už ale žádná branka nepřišla. A protože nerozhodlo ani prodloužení, přišly na řadu samostatné nájezdy, v nichž rozhodl jihlavský Petr Straka.

autor: jak
Spustit audio