O křesla v krajském zastupitelstvu na Vysočině bojuje 18 stran

8. srpen 2012
Zprávy z

Do úterní šestnácté hodiny měly politické strany a seskupení možnost zaregistrovat své kandidátky. Oproti roku 2008 se jich letos přihlásilo o čtyři víc.

Do voleb jdou ČSSD, ODS, KDU-ČSL a KSČM. které mají křesla v současném zastupitelstvu. Do boje vstupuje také Dělnická strana sociální spravedlnosti, koalice politické strany a politického hnutí s názvem TOP 09 a Starostové pro Vysočinu, Volte pravý blok, pak Česká pirátská strana, Strana zelených, koalice politické strany a politického hnutí s názvem Pro Vysočinu složená z politické strany SNK Evropští demokraté a politického hnutí Nestraníci, Národní socialisté - levice 21. století, Strana svobodných občanů, Strana Práv Občanů ZEMANOVCI, koalice politických stran s názvem SUVERENITA - Blok Jany Bobošíkové pro VYSOČINU, Moravané, Strana soukromníků České republiky, Česká strana národně sociální a Starostové pro občany. V nabídce zcela chybí strana Věci veřejné.

Do souboje o křeslo hejtmana ČSSD opět vysílá současného hejtmana Jiřího Běhounka, ODS bývalého ředitele přibyslavské základní školy Otu Bence, KDU-ČSL bývalého ředitele havlíčkobrodské nemocnice Víta Kaňkovského, společnou kandidátku TOP 09 a Starostů povede bývalý rektor Vysoké školy polytechnické v Jihlavě Ladislav Jirků a lídrem KSČM je předseda bezpečnostní komise rady Kraje Vysočina Jan Slámečka. Zajímavý může být souboj dvou ortopedů - Jiřího Běhounka a Víta Kaňkovského. Už jsme v posledních parlamentních volbách viděli, že voliči rádi preferují lékaře.

Volby do krajských zastupitelstev se konají 12. a 13. října 2012.

Spustit audio