„O jídle by se mělo učit už na základních školách,“ říká šéfredaktorka časopisu F.O.O.D

16. červenec 2019

„Jídlo je kolektivní zážitek a lidi by se měli scházet u stolu,“ ujišťuje dnes už bývalá filmová kritička Darina Křivánková v pořadu Blízká setkání Terezy Kostkové.

„Mně by dávalo smysl, kdyby se o jídle učilo už na základní škole. Co tělu škodí nebo naopak prospívá,“ přemýšlí nahlas Darina Křivánková. „Tím vzniká prostor pro to, aby se například internetem šířila řada mylných informací. Takže tápeme. Ale držela bych se zdravého selského rozumu.“

Současná šéfredaktorka časopisu F.O.O.D. se dříve živila psaním o filmech. „Možná proto, že jsem tak dlouho kritizovala blbé filmy, jídlo zvítězilo. Je to pohon pro tělo, má pozitivní efekt. Není lepší pocit, než někoho dobře nakrmit. Je to k nezaplacení. To je to, co mě na jídle neustále baví a těší.“

Jak se teď dívá na filmy? Jaký měla vztah k jídlu jako malá? Proč si zřídila bytovou restauraci? Je jídlo, na které se opravdu těší? Ochutnala cvrčky nebo sarančata? Vydala kuchařku?

autoři: Tereza Kostková , eh
Spustit audio

Související