Nové Město na Moravě zatím nemá firmu na stavbu sportovní haly

5. červenec 2018 06:10

Radnice v Novém Městě na Moravě ani napodruhé nevybrala firmu na stavbu sportovní haly. Podle starosty Michala Šmardy (ČSSD) se vzhledem k nynější velké poptávce po stavařích nenašel dodavatel, který by byl ochoten halu postavit za cenu do 65 milionů korun, s níž město nejvýše počítalo.

O dalším postupu by radní měli rozhodovat koncem měsíce.

„Je vidět, že na trhu je přetlak, že firmy nemají kapacity, a když, tak ne za peníze, za které jsme byli zvyklí dostat tu práci v minulosti,“ řekl starosta.

Vedení Nového Města v nejbližší době zváží, jestli výběrové řízení zopakuje s upravenými parametry. Další možností je podle Šmardy nechat tento krok na příští rok. Pak by podle něj bylo potřeba rozhodnout i co udělat s dosluhujícím tělovýchovným střediskem v Tyršově ulici, na jehož místě má nová sportovní hala vzniknout. Středisko slouží i pro tělocvik škol.

Odloží-li ale město bourání střediska, bude tam potřeba udělat nějakou údržbu. „To s sebou nese nějaké náklady, které ale budou sloužit jeden rok,“ uvedl Šmarda.

O potřebě postavit novou sportovní halu se ve městě mluví několik desítek let. Připravený projekt počítá se vznikem sportoviště pro míčové sporty, jehož součástí bude i velká horolezecká stěna.

Jde o druhé velké sportovní zařízení, které chce město postavit. Krytý bazén v Novém Městě na Moravě funguje od listopadu 2015. Stál 99 milionů korun.

zdroj: ČTK
Spustit audio