Všechny články
-
Třebíčané se sžívají s uprchlými ve své domácnosti. Pomáhá hraní her i vaření
Domácností, které už poskytly útočiště uprchlíkům před válkou, přibývá. Například Jelínkovi z Třebíče ubytovali rodinu z Žitomiru.
-
Třebíčští studenti uspořádali benefiční akci Slam poetry pro Ukrajinu
Přes 16 tisíc korun vybrali studentští organizátoři na pátečním benefičním představení Slam poetry pro Ukrajinu, které se konalo v židovské čtvrti v Třebíči.
-
Dobrovolně pendluje mezi Českem a ukrajinskou hranicí. Martin Smrž vyráží z Třebíče
Dobrovolný řidič z Třebíče jezdí na ukrajinskou hranici s jídlem, dekami a teplým oblečením. Odtud pak veze prchající před válkou. Jmenuje se Martin Smrž.
-
Hodinový manžel a příležitostná pekařka jsou znovu kavárníky. Příběh od baziliky z Třebíče
Loni v létě otevřeli novou kavárnu v Třebíči. Než ji ale stihli rozjet, podnik zavřela pandemie. Teď Josef Mikyska a Petra Jonášová znovu otevřeli.
-
V Třebíči začíná Jeden svět. Pořadatelé měli na přípravu festivalu necelé dva týdny
Regionální odnož festivalu Jeden svět se běžně chystá asi půl roku. Třebíčští organizátoři měli letos na přípravu pouhých deset dní, začínají v pondělí vpodvečer.
-
Třebíčský Alternátor pozve návštěvníky do nových expozic. Připravili je už před nucenou uzavírkou
Kulturní a vzdělávací instituce se pomalu chystají na návrat k běžnému provozu. Návštěvníky ještě v květnu přivítá i třebíčské ekotechnické centrum Alternátor.
-
Navzdory zákazu si odnesli z porodnice placentu. Třebíčská nemocnice pak změnila pravidla
Porodnice v nemocnici Třebíč jako poslední na Vysočině nevydávala rodičkám na vyžádání placentu. Přístup zařízení se ale před pár týdny změnil.
-
Pět měsíců bez zákazníků a teď nejistota. Kadeřníci vyhlížejí termín otevření
Kadeřníci a holiči mohou k zákazníkům domů, to ale mnohým z nich nevyhovuje. Vyhlížejí proto termín znovuotevření svých salónů.
-
Dokonalý mazanec: pec, kvalitní suroviny a nepodcenit přípravu těsta
Mazanec je typický velikonoční pokrm a každá domácnost má svůj vlastní postup přípravy. Recepty se často předávají z generace na generaci.
-
Jídlo do krabičky - nové umění restauratérů. Polévka, steak, hranolky i koktejl chtějí své
Místo jídla na talíř pouze do plastového obalu. Anticovidová nařízení zcela změnila zažité zvyklosti restauratérů.