Nikde nic, jen na Šacberku sníh. Na kopci u Jihlavy už se lyžuje

10. prosinec 2018 06:00

Sjezdovka Šacberk u Jihlavy zahájila sezónu. Během necelého týdne nasněžili vrstvu sněhu vysokou asi půl metru.

„V pátek večer jsem se podívala na internet, a protože to sleduju už dopředu vždycky, hned jak ho spustí, tak chci jet to vyzkoušet,“ řekla natěšená Veronika Pazderková.

„Mrazy, které letos přišly sice dlouho, ale přišly a rovnou celkem pěkný. Za tu dobu se nám povedlo nasněžit spoustu, spoustu a musím říct suchého, příjemného sněhu,“ dodal provozovatel areálu Pavel Havlíček. Návštěvnost v prvních dnech nebyla vysoká, to ale Pavel Havlíček dává za vinu hlavně předvánočnímu shonu a ne teplejšímu počasí. „Mimo tento areál, kde je opravdu půl metru sněhu, to na zimu úplně tak nevypadá.“

Lyžař: Dobrá variant hor

Možnost začít opět po roce lyžovat si pochvaluje ale také většina návštěvníků. „Podíval jsem se na internet a viděl jsem, že sjezdovka je v provozu. Jsem z Jihlavy, takže to využívám pravidelně každý rok. Jezdíme sem každý rok, protože tady máme babičku a máme tady zázemí, takže je to dobrá varianta vedle hor,“ shodují se další oslovení lyžaři.

Ceny stoupají

O služby je zájem i přes mírné zdražení služeb. „Ať jsou to pohonný hmoty, ať jsou to energie, ať jsou to platy, ať jsou to prostě všechny vstupy, které jdou nahoru, tak i nás to letos přimělo k tomu, že jsme někde kolem 12% museli přidražit,“ dodal Havlíček.

autoři: Tereza Pešoutová , mik

Související