Než začnete strouhat sýr, potřete struhadlo olejem, bude se lépe umývat

Dnes pro vás mám opět pár triků do kuchyně.

Bílky lépe vyšleháte, když přidáte špetku soli, nebo mísu před šleháním prolijete studenou vodou.

Než začnete strouhat sýr, potřete struhadlo olejem, bude se lépe umývat.

Méně mastné bramboráky můžete usmažit, když do těsta přidáte trochu strouhanky.

Cibule v bramborovém salátu bude jemnější a bude méně nadýmat, když ji už nakrájenou vložíte na cedník a přelijete vřící vodou. Všechny dnešní rady jsou prověřené časem, tak je můžete bez obav zkusit.

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!

Vladimír Kroc, moderátor

Zločin na Zlenicích hradě

Zločin na Zlenicích hradě

Koupit

Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...