Než začnete strouhat sýr, potřete struhadlo olejem, bude se lépe umývat

Dnes pro vás mám opět pár triků do kuchyně.

Bílky lépe vyšleháte, když přidáte špetku soli, nebo mísu před šleháním prolijete studenou vodou.

Než začnete strouhat sýr, potřete struhadlo olejem, bude se lépe umývat.

Méně mastné bramboráky můžete usmažit, když do těsta přidáte trochu strouhanky.

Cibule v bramborovém salátu bude jemnější a bude méně nadýmat, když ji už nakrájenou vložíte na cedník a přelijete vřící vodou. Všechny dnešní rady jsou prověřené časem, tak je můžete bez obav zkusit.

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.