'Nehráli jsme proti jedenácti.' Ukřivděná Jihlava zvažuje po zápase s Plzní protest

22. srpen 2017
Zprávy z

Favorizovaná Viktoria, která neztratila před utkáním na Vysočině v lize ani bod a nedostala žádný gól, se na výhru pořádně zapotila. Navíc, jihlavští fotbalisté mají dojem, že některé výroky sudího je výrazně poškodili.

Lotyš Ikaunieks rozjásal jihlavské ochozy hned v první minutě, když si zaběhl za zkoprnělou plzeňskou obranu a překonal brankáře Kozáčika. Svěřenci Pavla Vrby vyrovnali až v 64. minutě a tři body nakonec vybojovali po gólu Marka Bakoše v druhé minutě nastavení.

„Nejde si jen říct, že budete dávat góly. Není to jen chemie v hlavě. Souhra okolností byla taková, že taková že v 90. minutě přišel gól a my jsme s ním vyhráli,“ těšilo po závěrečném hvizdu střelce vítězné branky Marka Bakoše, který se na hřiště dostal až v průběhu prvního poločasu.

Jihlavští fotbalisté ale po zápase spokojení být nemohli. Ztratili dobře rozehraný zápas a navíc měli dojem, že plzeňský vítězný gól padl díky neodpískanému faulu.

„Cítíme křivdu. ‚Malinké fauly,‘ o kterých se říká, že nejsou vidět, se otočily proti nám. Z jednoho takového neodpískaného fauly kopali roh a dotlačili to tam,“ říká kapitán Vysočiny Lukáš Vaculík.

Velkou vlnu emocí u jihlavského publika vyvolala také situace ze 79. minuty. Obránce Tomáš Hájek stáhl na polovině hřiště za dres útočníka Pavla Dvořáka, který mohl jít sám na bránu. K nevoli jihlavského publika dostal Hájek žlutou a ne červenou kartu.

Podle ředitele klubu Jana Staňka zvažuje FC Vysočina proti výkonu rozhodčího v duelu s Plzní protest. „Z našeho pohledu tam byly tři situace, které kdyby byly rozhodčím vyřešeny jinak, utkání by se vyvíjelo jiným směrem.“

„Je otázka, jestli by šel ze středu hřiště sám na gólmana. Myslím, že už tam dva naši hráči byli v pozici, kdy by ho zablokovali. Je to hlavně na rozhodnutí rozhodčího. A jestli to udělal správně, to ať rozhodnou na svazu,“ reagoval na dotaz Radiožurnálu plzeňský trenér Pavel Vrba.

autor: jak
Spustit audio