Nedělní Noční linka: Přírodní medicína na podzim

7. říjen 2018

Jak se bráníte bacilům, které na nás v tomto období ze všech stran útočí? Užíváte preventivně cibuli, česnek, med, šípky nebo i něco jiného? V jaké formě? Co se vám osvědčilo, co pomáhá na nachlazení, rýmu? Máte nějaký vyzkoušený recept? 

Vyrábíte si sami nějaké přírodní sirupy? Připravujete si čaje? Upravili jste na podzim jídelníček, obohatili ho právě o vitamíny, minerály a další nezbytné látky? Jaké recepty máte doma po babičce a maximálně vám v tomto období vyhovují?

Podzim s sebou přináší řadu nástrah na lidský organismus. Nejenže si musíme zvykat na nedostatek slunce a na nepříjemné výkyvy počasí, ale útočí na nás z každé strany různě viry a bakterie. Náš organismus potřebuje zvýšenou pozornost a pokud se nemůžeme spolehnout na silnou imunitu, chřipka, kašel nebo obyčejná rýma zvítězí. Mnozí tak využívají darů přírody, připravují si vývary, ale i bylinkové čaje.

Třeba zázvor má široké použití a lidské zdraví dokáže pozitivně ovlivnit při různých onemocněních. Kromě toho že výrazně pomáhá při chřipce a nachlazení, také podporuje trávení a podle staré čínské tradice má vliv i na psychiku. Zázvorový čaj je proto zvlášť vhodné pít v sychravých podzimních dnech. Pít po malých doušcích třikrát denně. Jaké máte vy tipy a doporučení?

Co se vám na podzim osvědčilo? Na vaše zkušenosti a vyprávění se moc těší moderátor Noční linky Karel Sladký. Můžete mu k tématu už teď napsat přes tuto internetovou stránku nebo mu zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na telefonní číslo 731 800 900.

autor: kas
Spustit audio