Nedělní Noční linka: Co považujete ve svém životě za úspěch?

6. říjen 2019

Co je vaším životním úspěchem? Řekli byste o sobě, že jste úspěšní a v čem? Chopili jste se nějaké životní šance,  příležitosti, která vyšla a přinesla vám úspěch a tedy i radost, naplnění? 

Podařilo se vám zbavit nějakého zlozvyku a považujete to za úspěch? Byli jste úspěšní v tom, co vás bavilo, ve své profesi nebo v čemkoliv jiném? Byli jste ve správnou dobu na správném místě a přineslo vám to úspěch?

Pro každého znamená slovo úspěch něco jiného. Úspěch bývá veličinou symbolizující nejen zisk, ale také možnost dělat zábavnou a naplňující práci, cestovat nebo mít příležitost se dostatečně seberealizovat. Pro někoho je úspěch cesta, ne cíl. Někteří štěstí hledají právě na té své životní cestě. Během svého života poznáme lidi, kteří život prožívají naplno a chopí se každé příležitosti, ale i ty, kteří jen postávají a čekají, až jim šance spadne sama do klína.

Úspěch je více než nápad, je to stav mysli. Klíčem k jeho dosažení je chování, způsob myšlení a využívání příležitostí, které v průběhu života po své cestě potkáte. Ať jde o úspěch v osobním životě, nebo v podnikání, důležité je se naučit, že nic není samozřejmostí a že jeho dosažení je v především na nás.

Kdy jste byli v životě úspěšní a co jste pro to museli udělat? Na vaše příběhy se už teď těší moderátor Noční linky Karel Sladký. Příspěvek k tématu můžete už teď napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.