Na Vysočině zemřelo o prázdninách při nehodách čtrnáct lidí. O pět více než loni

2. září 2019 05:00

Na Vysočině zemřelo při dopravních nehodách od začátku letošního července do 30. srpna 14 lidí, o pět víc než ve stejné době loňských prázdnin.

Tragičtější byl srpen, kdy na Vysočině podle policejních statistik utrpělo smrtelná zranění na silnicích devět lidí. O něco méně než loni bylo v tomto kraji o letošních prázdninách zraněných.

Čenkov, Radostín

Mezi Třeští a Čenkovem na Jihlavsku srazilo 18. srpna auto dva mladé chodce. Oba zemřeli, bylo jim 17 a 18 let. Policie následně uvedla, že pětadvacetiletému řidiči, který řídil opilý, hrozí až desetileté vězení.

Další dva lidé zemřeli a šest bylo zraněno při nehodě čtyř vozidel, která se stala 26. srpna na hlavním tahu I/38 u Radostína na Havlíčkobrodsku. Střetly se tam dva osobní vozy, sanitka a tahač s návěsem.

Humpolec

Poslední červencový den se stala tragédie v Humpolci. Osobní auto tam najelo do dětského kočárku, ve kterém se vezly dvě děti. Jedno zemřelo, druhé bylo vážně zraněné.

Policie na Vysočině od začátku letošního července do 30. srpna zaznamenala 804 dopravních nehod, ve stejné době před rokem jich zadokumentovala o 27 víc, uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková. Při prázdninových nehodách na silnicích kraje bylo letos v tomto období těžce zraněno 19 lidí, o osm méně než před rokem. Lehce zraněných bylo 257, proti loňským prázdninám o 55 méně.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související