Na Vysočině se ještě lyžuje na Šacberku, Fajtově a Harusově kopci

15. březen 2019 10:00

Na Vysočině jsou v provozu poslední tři lyžařské sjezdovky. Je to Šacberk u Jihlavy, Harusův kopec v Novém Městě na Moravě a Fajtův kopec ve Velkém Meziříčí.

Běžkaři mohou ještě využívat uměle zasněžené tratě novoměstské Vysočina Arény.

Sjezdovka Šacberk bude v provozu i nadále, řekl její provozovatel Pavel Havlíček: „Máme předpoklad, že nebudeme zastavovat provoz příštích 14 dní,“ řekl Havlíček. Uvedl, že na Šacberku je pořád okolo půl metru sněhu. „Jediný déšť byl v neděli, to jsme přečkali dobře,“ uvedl.

Fajtův kopec

Fajtův kopec hostil od středy do dneška školní závody, lyžařská sezona tam skončí v neděli. Kromě běžného víkendového provozu vleku se tamní lyžařský klub chystá nabídnout i mimořádné večerní lyžování s ukončením kolem nedělních 01:00. O konání této akce rozhodne podle počasí. Uvedl to Jiří Pálka z klubu.

Harusův kopec

Neděle bude zřejmě posledním lyžařským dnem i na Harusově kopci, pokud se zásadněji neochladí. V neděli bude na sjezdovce tradiční karneval, začne ve 13:00.

Tento týden napadlo na Žďársku několik centimetrů sněhu, ale byl mokrý. „Lyžování volně v přírodě je již v podstatě nemožné. V případě, že byste přesto ještě rádi vyrazili na lyže, je možné využít hodiny pro veřejnost ve Vysočina Aréně, kde se ještě trochu lyžovat dá,“ informoval web Lyžařské  Novoměstsko.

O víkendu bude Vysočina Aréna přístupná od 08:00 do 18:00.

zdroj: ČTK
Spustit audio