Na Vysočině otevírají první letní koupaliště. Lidé tam musí být v určitých rozestupech

13. červen 2020 08:30

Se stoupajícími teplotami se otevírají na Vysočině první koupaliště. Dnes, tedy v sobotu 13. června, jsou nově nachystáni v Humpolci a Třebíči na Polance.

Už od čtvrtku je otevřené letní koupaliště v Havlíčkově Brodě. Další areály se na otevření připravují, kupříkladu Luka nad Jihlavou spustí provoz v pátek 19. června.

Hygienická pravidla

Kvůli samozřejmě provozovatelé trvají na dodržování určitých pravidel. Po návštěvnících například chtějí dezinfekci rukou při příchodu a dodržování rozestupů dva metry mezi skupinami či rodinami při odpočinku.

Lidé by také areály koupališť neměli navštěvovat, pokud se necítí dobře, popřípadě mají rýmu nebo kašel.

Při sušení rukou na toaletách jsou pro lidi připravené jednorázové osušky nebo bezdotykové sušáky a provozovatelé také upřednostňují platby kartou.

Přírodní koupaliště

Například přírodní koupaliště Malvíny v Třešti se na otevření chystá zřejmě 20. června, pokud samozřejmě vyjde počasí a všechno se stihne připravit.

Tento týden navíc hygienici vydali i předsezónní výsledky rozborů vody v různých koupacích plochách na Vysočině. Výsledky dopadly veskrze dobře, jen jsou rybníky většinou ještě dost studené.

autoři: Milan Soldán , mik
Spustit audio