Na Prázdninách v Telči zahraje i Langerová, Plíhal nebo Tata Bojs

7. červenec 2019 06:00

Mezi skoro stovkou hudebníků, kteří letos vystoupí na festivalu Prázdniny v Telči, bude zpěvačka Aneta Langerová, písničkář Karel Plíhal nebo skupina Tata Bojs.

Na čtyřech festivalových scénách se program bude odehrávat od 26. července do 11. srpna.

Mezi speciality letošního 37. ročníku bude patřit vystoupení světově uznávaného mandolinisty Radima Zenkla, který žije v USA, řekl novinářům za pořadatele Vojtěch Kolář.

Zenkl přijede do Telče se čtyřčlennou kapelou a dalšími hosty z Mongolska, vystoupí 8. srpna. Výjimečný bude podle pořadatelů také společný koncert Bratří Ebenů a kapely Druhá tráva. „Obě kapely se budou navzájem předhánět v tom, kdo zahraje lépe písničky toho druhého,“ řekl Kolář.

Hradišťan, Žalman, Nezmaři

Na nádvoří státního zámku mimo jiné vystoupí Hradišťan, Žalman nebo Nezmaři se symfonickým orchestrem. Poprvé do Telče přijede Bára Poláková s kapelou. Koncert Anety Langerové, který bude 28. července, je podle Koláře už skoro vyprodaný.

Vedle nádvoří zámku budou koncerty v Panském dvoře, odpoledne se bude hrát na náměstí, doprovodný program bude i v zámeckém parku. Na závěr festivalu pořadatelé slibují velkou swingovou a rokenrolovou tančírnu. Téma této tančírny připomene film Až přijde kocour režiséra Vojtěcha Jasného natáčený v Telči.

Letošní program je na webu zde.

zdroj: ČTK
Spustit audio