Na havlíčkobrodský knižní veletrh míří 170 vystavovatelů

5. říjen 2019 06:00

Na 29. ročník Podzimního knižního veletrhu v Havlíčkově Brodě se přihlásilo 170 vystavovatelů.

Svoji účast potvrdilo 71 autorů, mezi nimi i Petra Dvořáková, která loni vzbudila pozornost románem Dědina, sdělila ředitelka veletrhu Markéta Hejkalová. Dvoudenní veletrh v kulturním domě Ostrov začne 11. října.

Heslem letošního ročníku je Zločin a trest. Je poctou stejnojmennému románu Fjodora Michajloviče Dostojevského a zároveň odkazuje na současný boom kriminální literatury.

V pátek v 10:00 hodin

Veletrh se veřejnosti otevře v pátek 11. října v 10:00. Součástí programu bude řada seminářů, besed i autorských čtení.

Na veletrhu se představí mnoho mladších českých autorek a autorů včetně Ondřeje Buddeuse, Lidmily Kábrtové, Martina Juna či Lenky Šíkové. „Ani letos ovšem nebudou chybět známí a oblíbení hosté veletrhu - Martin Hilský, Jiří Grygar, Arnošt Vašíček, Václav Větvička, Michal Viewegh, Aleš Palán, Irena Dousková a další,“ řekla Hejkalová.

Knižní veletrh se v Havlíčkově Brodě koná pravidelně od roku 1991. Jeho minulý ročník navštívilo kolem 17.000 lidí. Letos musí návštěvníci počítat s tím, že kvůli sousední stavbě krajské knihovny ubylo u kulturního domu míst k parkování. Hejkalová ale předpokládá, že by se v nové knihovně mohly v budoucnu konat některé doprovodné programy veletrhu.

zdroj: ČTK
Spustit audio