Na Havlíčkobrodsku čekají na řidiče dvě kritická místa – Havlíčkův Brod a Světlá nad Sázavou

16. květen 2016
Zprávy z

Na Havlíčkobrodsku se musí řidiči obrnit maximální trpělivostí. V Havlíčkově Brodě dnes ráno uzavřeli část nejrušnější křižovatky u čerpací stanice OMV. Důvodem je úprava mostku směrem od centra. Místem projíždějí tisíce automobilů denně. Dalším uzavírka je z Humpolce směrem na Světlou nad Sázavou za obcí Čejov.

V Havlíčkově Brodě plánují opravu mostku přes potok Žabinec. Po skončení prací, podle plánu na konci září, tam vzniknou samostatné odbočovací pruhy a nové chodníky. Celá křižovatka se tak směrem z centra na Kolín, Jihlavu a Humpolec značně zpřehlední.

Pro osobní automobily je značená objížďka uvnitř města, vede ulicemi Žižkova, Dolní, Nádražní a Havířská. Nákladní auta mají cestu značenou přes Přibyslav a zpět přes Utín, Dlouho Ves a Bartoušov.

Křižovatka v Havl. Brodě, objížďka

Chodníky v rušné havlíčkobrodské křižovatce jsou také uzavřené. Lidé musí ze strany Lidické ulice na sídliště u bývalého autobusového nádraží, z druhé strany kolem katastrálního úřadu k OD Billa.

Příjezd do Světlé nad Sázavou od Humpolce

Dalším komplikovaným místem je Světlá nad Sázavou. V pondělí 16. května mají dělníci uzavřít silnici z Humpolce za obcí Čejov. Důvodem je oprava úseku mezi Čejovem a Kejžlicí. Objížďky jsou možné několika způsoby. Nejrychlejší vede z Humpolce přes Havlíčkův Brod do Světlé nad Sázavou. I tam ale čeká na motoristy omezení.

Čtěte také

Mostek přes potok Žabinec, Havlíčkův Brod
autoři: mik , Hana Mikulincová
Spustit audio