Na bikery v Novém Městě čeká nová překážka, SP se jede už za měsíc

27. duben 2015

Diváky bude na Světovém poháru bikerů v Novém Městě na Moravě bavit nová překážka pro cyklisty. Pořadaté totiž postaví jednu z technických sekcí přímo na stadionu, aby se lidé nemuseli tísnit jen u náročných pasáží v lese. Změnu přivítal i český olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý.

„Všude vidím jen další šanci na defekt, ale to jsem jen předbíhal. Je to dobrý nápad, lepší než kdybychom tam proletěli třicítkou, otočili se o 180 stupňů a pokračovali,“ přijal změnu na trati s úsměvem domácí favorit Jaroslav Kulhavý.

„Aspoň diváci na tribunách, kterých bude několik tisíc, uvidí něco navíc,“ těší se na zvýšení atraktivity závodu český mistr světa i olympijský vítěz.

Závod Světového poháru v Novém Městě na Moravě bude úvodním závodem seriálu v celé sezoně. Ve Vysočina Aréně se bude závodit 23. a 24. května. Poslední tři ročníky závodu ovládl Švýcar Nino Schurter.

Ukončit nadvládu 28letého Švýcara se budou kromě Jaroslava Kulhavého snažit třeba i mladí Češi Ondřej Cink a Jan Vastl. Tradičním spolufavoritem bude i Francouz Julien Absolon.

 

Minulý týden ležel ještě v lesích kolem Vysočina Arény sníh, o víkendu nám však zasvítilo sluníčko a jarní počasí jsme...

Posted by Bike Vysočina on 15. duben 2015
autoři: kyk , vman
Spustit audio