‚Myslím, že na můj věk dobrý.‘ Senioři v Humpolci sportují

29. květen 2019 11:00

V Humpolci už po páté sešly desítky seniorů a i dalších účastníků Sportovních her. Pořadatelé pro ně připravili různá stanoviště i taneční vystoupení.

U každé z disciplín dohlíželi na správný postup hry studenti humpoleckého gymnázia.

„Tady jsem šipky házela, kroužky taky, jednou jsem se přeci trefila. Prošel jsem tady, koukám, čtyři stanoviště. Lukostřelbu hlavně, protože to mě baví a pak takový drobný hry, co tady jsou, je to takový povyražení.“ Senioři Marie Kopecká a Milan Šíma nebyli v humpolecké sportovní hale zdaleka jedinými, kdo si prošel většinu soutěžních stanovišť.

Jednoduché disciplíny

„Je to jednak hod kroužků na cíl, pak je tady střelba papírovými míčky na terč, dále tady máme šipky, kuželky, je tady střelba na branku, překážková dráha,“ popisuje další soutěžní zastávky pořadatelka Jana Reichertová. Velký ohlas podle ní ale vzbudilo už úvodní vystoupení mažoretek, a také country v podání tanečního kroužku pro seniory.

Country tanec

Místní dámy se na něj připravovaly už od ledna, potvrzuje jejich vedoucí Zora Trtíková: „My chodíme tancovat průběžně. Asi v lednu jsme se rozhodly, s čím vystoupíme.“

Sportují i postižení

Kromě důchodců si přišli zasportovat ale i klienti centra Medou, které poskytuje podporu mladým lidem s různými typy postižení. „Letos jsme tu poprvé, tyhle akce máme dobrovolné, nikoho do ničeho nenutíme, ale užívají si to perfektně,“ řekla Petra Zukalová, sociální pracovnice, která po stanovištích doprovází soutěžící Evu.

Výsledky stejně ale nakonec nebyly podstatné. Podle pořadatelů totiž vyhrál každý, kdo se zúčastnil.

Spustit audio

Související